Böcker av Ilse Sand

Älska dig själv – en guide för särskilt sensitiva och andra känsliga själar

2:a utgåvan,
Ammentorp 2015.

”Författaren, präst och psykoterapeut, räknar själv in sig i de känsliga själarnas släkte. Hon guidar, insiktsfullt läsaren med kloka råd om hur man tar tillvara sina resurser, utan att göra våld på sin personlighet.”
Liv Beckström, Kommunalarbetaren

Läs mer om boken här

Boken kan köpes t.ex hos Adlibris

 

Hitta nya vägar i känslornas labyrint.

Libris förlag 2013

Tårar av sorg? Eller tårar av lättnad, frustration, ilska eller trötthet?

Känslor kan vara en riktig labyrint, och det är inte alltid vi förstår ens oss själva.

Hitta nya vägar i känslornas labyrint är en guidebok för var och en som vill förstå sig själv och sina känslor och kanske andra människor och deras känslor bättre.

Den vänder sig också till psykoterapeuter, psykologer och andra som arbetar med behandling.

Hur vi hanterer känslor har stor betydelse for os alle, särskilt för människor som är extra känsliga. Eftersom både jag själv och de flesta av mina klienter tilhör denna grupp mommer sådana personer att känna igen sig extra mycket i bokens många exempel.
Boken kan köpes t.ex hos Adlibris

 

Kom närmare – om kärlek, relationer och försvarsstrategier

Libris förlag 2014

Som liten lärde sig Inger att orka med sin mammas ständiga förtvivlan genom att istället försöka börja prata med henne om något annat. I dag undrar hon varför hennes egna barn aldrig kommer med sina problem till henne.

Charlotte förälskade sig ständigt i män hon upplevde att hon skulle kunna hjälpa. Men ju mer hon ville ge, desto mer drog de sig undan, för att slutligen avsluta relationen. Hon såg inte att ensamheten hon upplevde egentligen var hennes egen. Inger och Charlotte är exempel på hur gamla försvarsstrategier kan stå i vår väg. Det är handlingsmönster vi utvecklat för att undvika sorger och annat obehag. De hade ofta sin uppgift att fylla när de en gång etablerades, men i vuxen ålder kan de istället skymma sikten och hindra oss i våra relationer.

Psykoterapeut Ilse Sand visar hur man kan bli mer medveten om sina egna strategier – och hur man kan bli fri från dem. ILSE SAND är psykoterapeut, teologie kandidat och en efterfrågad föreläsare i sitt hemland Danmark. Hon har tidigare gett ut Älska dig själv, en bok om sensitiv begåvning samt Hitta nya vägar i känslornas labyrint.

”Jag hoppas att den här boken ska göra att du som läsare får lust att kika på dina egna försvarsstrategier och fundera på om ditt liv kan bli rikare om du väljer att avveckla en eller flera av dem, så att du kommer närmare dig själv, livet och andra människor – och i högre grad kan få uppleva och njuta av tillvaron.”
– ur boken

Boken kan köpes t.ex hos Adlibris

 

Værktøj til hjælpsomme sjæle – især for særligt sensitive,
som hjælper professionelt eller privat

(Boken finns endast på engelska och danska)
Læsa utdrag ur boken på svebska här

Boken kan köpes t.ex hos Adlibris

 

Introvert eller særligt sensitiv – guide til grænser, glæde og mening

(Boken finns endast på engelska och danska).